Wordless Wednesday


Mengintai Dari Tirai Kamar - Banyaknya Mangga..Orang Sebelah

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket

25 ulasan:

  1. wah dah mula mengidam
    mangga ke?

    BalasPadam
  2. dah jadi rezeki burung pun... kalau muda...sagat buat kerabu sedap tuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. kelawar pun rajin round sini. betul-betul depan tingkap bilik kitorang. orang sebelah tak kata apa, kalau idak boleh tolong jolokkan. hehe

      Padam
  3. apakata kalau kita gie kat depan pagar umah tanya, kak mangga tu dijual tak?heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. uih, baik laung dari dapur je sebab dapur kitorang bercantum. hehe. tapi jiran yang ni saya pernah jumpa sekali je. kerja kot

      Padam
  4. sedapnyaaaaaaa..cicak ngn kuah rojak yg pedas nyum2

    BalasPadam
  5. cicah..bukan cicak..typo plak hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. baru ingat nak cicah kumbang dalam kuah rojak juga. LOL

      Padam
  6. As salam wani,
    Tuan pkk pn tak sedar buah mangganya dh masak. Kesan gigitan gigi halus mcm tu adalah drp kelawar atau keluang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang kelawar ni. hari-hari order mango juice depan tingkap. hehe
      pokok mangga ni tinggi dah lepas bumbung, dahan pun dah masuk laman belakang kitorang. kat area lama dia semua dia dah petik. sekarang ni tengah tengok pokok pisang dia yang dah berjantung menyandar atas bumbung dapur saya. ntah macam mana pulak jiran tu nak ambil nanti. huhu

      Padam
  7. Geramnya tengok mangga tu....lumayan rezeki.

    BalasPadam
  8. Apa lagi cakap dengan jiran saya beri galah awak tolong jolokan he

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau lah ada galah. nampak macam dekat, tapi nak dicapai tak sampai. kena tarik pakai penyapu. hahahaha

      Padam
  9. Ooo..wani... saya sangat terliur tgk mangga ini... Terbayang yg masih muda... nyumm....

    BalasPadam
    Balasan
    1. olololo. ciannya kat mak buyung. takpe, cari kat pasar tani senang nak jumpa mangga muda ;)

      Padam
  10. Jiran sebelah lynn tanam mangga epal..punyalah byk berbuah. Yg bestnya paling byk kat sebelah rumah lynn, sama byk daun dan putik mangga muda gugur ke tanah, lebih2 lagi lepas hujan. Anyway, dia dah bagi greenlight suh petik jer..best, best.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye lah, paling seronok bila dapat green light ye dak? kih kih kih

      Padam
  11. Wani ..blh cita siki mcm mana buat LINK TO THIS POST yang kat bwh nie..akak penat cari tp tak jumpa..dah letih dah

    BalasPadam
    Balasan
    1. er, saya pun tak tau. tuan punya link yang biasa buat tu. eh, bukan link bawah ni akak punya ke?

      Padam
  12. Sayang kalau tak makan tuuu... Minta je kat jiran.

    BalasPadam
    Balasan
    1. oleh kerana saya ni penyegan (vomit blood) tak berani nak minta, tapi oleh kerana jiran dah tegur kasik permission takkan nak tolak pulak kan? kih kih

      Padam
  13. kalau tuan pokok tak pelawa, jiran kena minta.... kehkeh. ramai org guna prinsip: apa2 yang terjulur ke kawasan kita, itu kita punya....

    BalasPadam
    Balasan
    1. ramai yang kata gitu tapi saya segan. heee

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...