Percubaan Satu Dua Tiga~

Assalamualaikum dan salam sejahtera,


Inilah kali pertama tau tak boleh nak update blog secara direct kalau takde app untuk pengguna android *sigh

Nak cuba upload gambar plak




Bunga dahlia yang galak berkembang



Bulb Harum Sundal Malam yang dibeli dari Tukangkebun Diana. Gambar 2-3 minggu lepas




Bunga Roselle.

Ok, tengok dulu keluar tak gambar-gambar ni. Kih kih.

posted from Bloggeroid

24 ulasan:

  1. so guna wani guna henpon upload semua tu, senang ker?
    Cntek gambar dahlia tu..akaknyer dah semai dah..dah tumbuh daa...ttp blom berbunga lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya sempat edit dan transfer sikit gambar di laptop dan bluetooth ke hp. kalau ambil foto guna hp ni memang hampeh, blur je. guna bloggeroid cam ok la tp confusing sket :p

      good luck utk ummuaidan! ;)

      Padam
  2. salam..kembang hati ya..dahlia dah berkembang..meriah....

    BalasPadam
    Balasan
    1. haruslah n___n.
      pernah satu masa kembang 5 kuntum dlm satu masa. bunga besar pulak tu. tapi semua mengadap sudut lain-lain. hehe

      Padam
  3. warna merah yg menyerlah. merah tetaplah merah..cantik, bikin jeles hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahh, tengok bunga-bunga kat taman akak saya lagi 10x jeles. huhu

      Padam
  4. Suka warna dahlia tu. Cantik Wani punya dahlia.
    Saya punya baru bercambah.
    Yang kelakar semalam dok cabut semua pokok nak clear satu sudut kecik, tiba-tiba terjumpa pula ubi dahlia terbiar duduk dalam tanah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. mana datang ubi tu? pernah tanam ke sebelum ni? tanam dari ubi katanya lagi senang kot. syok lah, lepas ni banyak dahlia akan kembang kat kebun kawan-kawan ^__^

      Padam
    2. Saya suka bunga tapi sangat malas nak tanam bunga...

      Padam
    3. aa, kena tengok 'bunga' dalam rumah je la nampaknya. heee

      Padam
  5. Yey.. berjaya la upload guna android. Cantiknya bunya roselle.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bunga roselle memang cantik. tapi kembang sekejap je. bila bunga dah gugur baru kaliksnya akan membesar. kaliks tu boleh buat jem dan jus. yummm~

      Padam
  6. Balasan
    1. mesti lah test. baru zero incident, zero accident. ngeh ngeh

      Padam
    2. Nampak sangat budak MISC ni.. Hahahah.

      Padam
    3. ooh. itu cerita 6 tahun dulu. heheh. dah lama tak join MISC

      Padam
    4. 6 tahun dulu? Wah. Menarik. Dulu sebagai apa dalam MISC? Mana la tau senang nak minta tolong. Saya budak AET.

      Padam
  7. dahlia tu cantik..suke2x...nnt ada umah best ye dpt bcucuk tanam...brape taun lg agk ye :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tengkiu tengkiu ;)
      takpe Ayut. janji semangat berkobar tu dah ada. masuk gear satu dulu, jangan terus pecut. heheh

      Padam
  8. Kak Sam lagi takde gadget2 moden semua tu.. lagi kesian dan kunonya I kan Wani?. Sob sob sob...

    BalasPadam
    Balasan
    1. alah, gadget bagai pun kalau tak rajin update blog apa lah sangat kan? *sentap

      Padam
  9. Lawa bunga dahlia wani..dr biji benih ka?saya update blog kut tab..tp nk uplod gmbqnya lmbt sgt.sedey.mmg cmtu ka?

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks lavender n__n
      ya, saya tanam dari biji benih yang saya beli dari tanamsendiri.com

      saya tak pasti kalau guna tab, saya guna galaxy Y je. heheh. gambar pulak saya dah resize di laptop dan bluetooth ke hp, baru saya upload ke mobile photoshop.
      terima kasih sudi singgah dan tinggal komen ;)

      Padam
    2. sorry, mobile photobucket :p

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...